Chrome plugin: verschil tussen versies

Uit Help
Ga naar:navigatie, zoeken
 
(Tekst vervangen door "Op Browser Plugins is meer informatie over de Vialer plugin te vinden.")
 
Regel 1: Regel 1:
=Wat kan ik ermee?=
+
Op [[Browser Plugins]] is meer informatie over de Vialer plugin te vinden.
 
 
* '''Klik en Bel''': klik op een icoontje bij een nummer op een webpagina om dit nummer te bellen, in plaats van het nummer in te toetsen op je toestel
 
* '''Bereikbaarheid instellen''': stel eenvoudig je eindbestemming in waarnaar je telefoonnummer staat doorgeschakeld
 
* '''Status viewer''': zoek je collega’s op naam of extensie en bekijk hun bereikbaarheid
 
* '''Wachtrij monitoring''': bekijk realtime het aantal wachtenden in de wachtrij(en) binnen je organisatie
 
 
 
=Installatie=
 
 
 
Installeer de extensie door [[https://chrome.google.com/webstore/detail/voipgrid/eadmnmeebenjobnopaaoemfoafpimdhg?hl=nl|hier te klikken]] en vervolgens op '''Toevoegen aan Chrome''' te klikken. De extensie is nu geïnstalleerd en je ziet in je Chrome toolbar (doorgaans rechtsboven) een grijs telefoon-icoontje.
 
 
 
[[File:call-gray.png]]
 
 
 
=Hoe werkt het?=
 
 
 
==Inloggen==
 
 
 
Om gebruik te maken van de functionaliteiten van de Chrome extensie dien je in te loggen met dezelfde account die je hebt gekregen om je telefoniediensten te beheren.
 
 
 
Klik op het telefoon-icoontje op je Chrome toolbar en er opent een inlogscherm.
 
 
 
[[File:Pluginlogin.png]]
 
 
 
Vul hier je e-mailadres en wachtwoord in en klik op inloggen. Je komt nu in het hoofdpaneel van de plugin.
 
 
 
==Hoofdpaneel==
 
 
 
Het hoofdpaneel ziet er als volgt uit:
 
 
 
[[File:Overzichtplugin.png]]
 
 
 
 
 
De vijf icoontjes bovenaan zijn achtereenvolgens:
 
 
 
===Uitklappen===
 
 
 
Het overzicht van collega's opent in een apart tabblad.
 
[[File:Uitklappen.png]]
 
 
 
===Help===
 
 
 
Opent deze help-pagina [[File:Helpplugin.png]]
 
 
 
===Vernieuwen===
 
 
 
Heb je net VoIP-accounts toegevoegd en zie je deze niet? Door op dit icoontje te klikken worden alle huidig geregistreerde accounts opnieuw opgehaald.
 
[[File:Vernieuwen.png]]
 
 
 
===Instellingen===
 
 
 
Opent een pagina waarmee je de Klik en Bel-instellingen kunt aanpassen. Indien nodig moet je hier ook eerst voor inloggen, hiervoor gebruik je de inloggegevens van de plugin.
 
 
 
[[File:Pluging_account_instellingen.PNG|800px]]
 
 
 
Bij Klik-en-Bel account kun je het VoIP-account van je eigen telefoon selecteren. Als je Klik en Bel gebruikt, gaat deze telefoon over. Met het 'automatisch beantwoorden'-vinkje wordt je telefoon direct beantwoord als je Klik en Bel gebruikt en hoef je niet handmatig op te nemen. Dit is handig als je een headset gebruikt.
 
 
 
===Uitloggen===
 
 
 
Hiermee log je uit en wordt het login-scherm weer getoond. Als je bent uitgelogd kun je geen gebruik meer maken van Klik en Bel.
 
 
 
==Klik en Bel==
 
 
 
Op elke webpagina die je bezoekt wordt gekeken of hier telefoonnummers op staan. Alleen Nederlandse mobiele en regionale nummers worden herkend. Achter herkende nummers wordt automatisch een icoontje geplaatst, als volgt:
 
 
 
[[File:clicktodial.png]]
 
 
 
Als je op dit icoontje klikt, bel je het nummer! Er opent dan een popup die de status van het gesprek weergeeft - welk nummer wordt gebeld, ben je verbonden, enzovoorts. Als je naast de popup klikt, sluit je hem af.
 
 
 
[[File:clicktodialpanel.png]]
 
 
 
Als je een buitenlands nummer wilt bellen of een nummer dat niet herkend wordt, kun je dit als volgt doen:
 
# Selecteer het nummer met de muis
 
# Klik op de rechtermuisknop
 
# Klik op 'bel geselecteerde nummer'
 
 
 
[[File:clicktodialselect.png]]
 
 
 
Om gebruik te maken van Klik en Bel, dien je ingelogd zijn met de Chrome extensie en dien je je VoIP-account geselecteerd te hebben. Zie voor het laatste het kopje "Instellingen" hierboven.
 
 
 
==Bereikbaarheid==
 
 
 
Met het gebruik van deze plugin kun je op elk moment aangeven en wijzigen op welke eindbestemming je bereikbaar wilt zijn. Zie hiervoor ook [[Instellen flexibel schakelen]]
 
 
 
Wissel je vaak tussen je eindbestemmingen, dan is de Chrome extensie een handige tool hiervoor. Als je op 'Bereikbaarheid' klikt dan klapt het bereikbaarheid-formulier uit. Hierin kun je door op 'JA' of 'NEE' te klikken snel aangeven of je wel of niet bereikbaar bent. Je kunt alleen op 'JA' klikken als je eindbestemmingen hebt. Als je op 'JA' hebt geklikt, dan kun je in de dropdown je eindbestemming selecteren. Zodra je een eindbestemming aanklikt wordt deze direct opgeslagen.
 
 
 
[[File:Bereikbaarheidplug.png]]
 
 
 
==Collega's==
 
 
 
Met de status viewer kun je direct zien of je collega’s bezet zijn of niet, vergelijkbaar met de BLF op een attendant console. Je kunt zoeken op naam of extensie en met één klik direct een collega bellen. De bereikbaarheid van je collega’s kun je zien aan de kleuren van de hoorn: bereikbaar (groen), wordt gebeld (knipperend rood) en in gesprek (rood).
 
 
 
[[File:Collegasplugin.png]]
 
 
 
==Wachtrijen==
 
 
 
Als je wachtrijen in je organisatie hebt, kun je met de Chrome extensie in de gaten houden hoeveel wachtenden er momenteel in je wachtrijen zitten.
 
 
 
Omdat achter elke wachtrij een belgroep zit, zijn de wachtrijen zijn ingedeeld per belgroep. Mocht je meerdere wachtrijen hebben hebben die op dezelfde belgroep uitkomen, dan wordt het aantal wachtenden in deze wachtrijen bij elkaar opgeteld.
 
 
 
Als je op 'Wachtrijen' klikt dan klapt de lijst de wachtrijen binnen je organisatie uit.
 
 
 
[[File:Wachtrijenplugin.png]]
 
 
 
Bij elke wachtrij wordt aangegeven hoeveel wachtenden en in de betreffende wachtrij zitten. Als je op een wachtrij in de lijst klikt dan komt er een groen vinkje achter en is dit je 'primaire' wachtrij. Het toolbar-icoontje verandert nu in een wachtrij-icoontje met daarbij het aantal wachtenden in deze wachtrij.
 
Als je nog een keer op de wachtrij klikt, wordt de wachtrij gedeselecteert en verandert het toolbar-icoontje terug naar het telefoontje.
 
 
 
==Toolbar-icoontje==
 
 
 
Het toolbar-icoontje kan verschillende vormen aannemen. Standaard, als je bent uitgelogd is dit een grijs telefoontje:
 
 
 
[[File:Call-gray.png]]
 
 
 
Als je bent ingelogd en je bereikbaarheid staat op "JA", dan wordt dit icoontje groen:
 
 
 
[[File:Call-green.png]]
 
 
 
Als je bent ingelogd en je bereikbaarheid staat op "NEE", dan wordt dit icoontje rood:
 
 
 
[[File:Call-red.png]]
 
 
 
Als je wachtrijen hebt waarvan je er één als primaire wachtrij hebt geselecteerd, dan geeft het icoontje het aantal wachtenden in deze wachtrij weer:
 
 
 
[[File:queue0.png]] [[File:queue1.png]] [[File:queue2.png]]
 
 
 
Als er 10 of meer wachtenden zijn wordt het met het volgende icoontje weergegeven:
 
 
 
[[File:queue10.png]]
 
 
 
Als je een primaire wachtrij hebt geselecteerd, wordt er dus geen groen of rood telefoontje weergegeven. Echter, als je je bereikbaarheid wijzigt verandert het icoontje gedurende 5 seconden in het groene of rode telefoontje.
 
 
 
=Veel gestelde vragen=
 
 
 
==Klik en bel werkt niet==
 
Er zijn drie bij ons bekende veel voorkomende zaken.
 
* 1. Bij [[Chrome_plugin#Instellingen | Instellingen]] staat je account niet ingesteld.
 
* 2. Bij [[Chrome_plugin#Instellingen | Instellingen]] staat auto answer aan en dit ondersteunt je toestel niet. Onder andere Siemens en Gigaset toestellen kunnen niet overweg met auto answer.
 
* 3. Bij gebruik van een Aastra toestel wordt de lijn automatisch gemute. Dit is in het toestel te verhelpen door onder "Incoming Intercom Settings" de instelling "Microphone Mute" uit te zetten.
 
 
 
==Ik kan bij "Bereikbaarheid" niets aanklikken==
 
Dit betekent dat er voor jouw gebruikersaccount geen bestemmingen zijn ingesteld. Dit kun je [[Instellen_flexibel_schakelen#Eindbestemming_aan_gebruiker_toewijzen | hier]] doen.
 
 
 
==Ik wijzig mijn bereikbaarheid maar er verandert niets==
 
Er is een goede kans dat jouw "Gebruikersaccount" niet opgenomen is in de [[Routing | routering]]. Wil je eenvoudig je bereikbaarheid kunnen aanpassen neem dan jouw "gebruiker" op als stap in de routering. Een [[Instellen_flexibel_schakelen | goede handleiding daarbij]].
 
 
 
==Ik gebruik alleen flexibel schakelen, wat heb ik dan aan klik en bel?==
 
Klik en Bel kun je alleen gebruiken in combinatie met VoIP. Dit heeft te maken met het kostenaspect; een gesprek naar een VoIP account brengt geen kosten met zich maar naar een vast of mobiel telefoonnummer wel.
 
 
 
Je krijgt overigens bij een Flexibel Schakelen account tevens één gratis VoIP account. Het uitproberen van dit VoIP account brengt dus geen extra maandelijkse kosten of aansluitkosten met zich.
 
 
 
==Ik maakte stiekem al gebruik van de oude beta plugin en deze nieuwe versie werkt niet==
 
Waarschijnlijk conflicteren de oude en de nieuwe versie. Het deïnstalleren van de oude versie moet dit probleem oplossen.
 

Huidige versie van 23 okt 2017 om 08:06

Op Browser Plugins is meer informatie over de Vialer plugin te vinden.

;